Meny

Rådgivarbrev

Det händer mycket i Landskrona. Vi har vänt skolresultaten och antalet jobb i privata företag ökar. Men vi är fortfarande bara i början av vår resa och vi har inte råd att tappa fart i stadens utveckling. Därför behövs dina idéer!

Välj en undersökning

Idag har vi satt spaden i jorden för de första 17 av 1100 nya bostäder i Norra Borstahusen. Nu startar etapp 2 med att bygga bostäder i kvarteren närmast stranden – i Strandbyn. Det handlar om lägenheter, radhus, kedjehus och friliggande hus.

Den första etappen är redan klar med Lill Olas badbrygga, den nybyggda fyrstjärniga campingen med ny receptionsbyggnad, stugby och SPA.   Det är Borstahusens fiskeläge som står modell för Strandbyns gator och hus ska se ut. Allt för att det nya ska smälta in med det äldre. Gatorna kommer att ha öppningar ner mot vattnet och strandområdet har nästan fördubblats i storlek. Om några år kommer både Engelska skolan och trygghetsboendet Bovieran stå klara i området.

Varför ska vi då bygga 1100 kustnära bostäder? Jo vi är för få landskronabor som arbetar, betalar skatt och handlar i våra affärer. Många är bidragsberoende. Samtidigt har vi ett skralt utbud av attraktiva bostäder. Ska vi lyckas hålla i Landskronas förändringsresa, måste människor jobba och företag både flytta hit och stanna kvar. Det handlar alltså om att skapa jobb och tillväxt och att skapa investeringar i näringsliv, boende och handel. Då får vi ett Landskrona som står på egna ben.

Svara gärna på frågorna här nedanför. Jag sätter stort värde på dina åsikter men jag hinner tyvärr inte att svara alla.

Hälsningar
Torkild

 

Spadtag i Norra Borstahusen
Tack för din medverkan!

 

Anmäl dig till att bli Torkilds rådgivare

Fler ska vara med och förändra Landskrona. Idéer och förslag vinner på att alla och inte bara några, får ett ord med i laget. Det handlar om allt från skolan och tryggheten till bidragsberoendet, jobb och företagsklimatet.

Alla fält markerade med * är obligatoriska

Personuppgiftsansvarig
Liberalerna Landskrona, Storgatan 29, 261 31 Landskrona

Information om behandling av personuppgifter
Eventuella personuppgifter som lämnas till Liberalerna Landskrona behandlas i enlighet med PuL