Meny

Rådgivarbrev

Jag vill ha en dialog med dig om Landskronas framtid och utveckling, problem och möjligheter. Därför ber jag dig om dina synpunkter! Ibland på stort och ibland på smått. Det händer mycket i Landskrona. Vi har vänt skolresultaten, antalet jobb i privata företag ökar och tillväxten och investeringarna är på en hög nivå. Men vi är fortfarande bara i början av vår resa. Mycket är gjort, men det finns mer att göra. Därför behövs dina idéer. Anmäl dig till mitt rådgivarbrev, så får du med ojämna mellanrum ge din syn på viktiga frågor för dig och vår stad. Tack på förhand!

Förra veckan tog Sverige emot över 3 300 asylsökande trots gränskontroller. Det skulle ge 170 000 asylsökande 2016. I år har Sverige tagit emot över 150 000. Det är alltså fortsatt akut att minska antalet asylsökande i Sverige. 

Igår klubbade riksdagen att införa ID-kontroller. De har fokus på hur länge kontrollerna ska utföras, inte på att få ner antalet asylsökande. Regering och opposition måste visa förmåga att samla sig kring åtgärder, som på allvar minskar antalet asylsökande i Sverige. Redan förra vintern var jag tydlig med att landets  flyktingmottagande måste utgå ifrån kommunernas förmåga att ta emot. Nu ser vi tydligt effekterna av motsatsen.

Över 30 kommuner har Lex Sarah-anmält sig själva bl a Landskrona, Helsingborg, Kristianstad och Hässleholm, både Landskrona och Helsingborg har begärt time out från mottagande av ensamkommande barn. Vi måste få en rimlig chans att organisera ett långsiktigt integrationsarbete för de nyanlända som redan finns här.

Samtidigt ligger Sverige i botten av alla OECD-länder när det gäller att få utrikes födda i arbete. Efter två år i Sverige har endast 6 % av de nyanlända jobb helt utan stöd!

Integration handlar inte om tak över huvudet. Det handlar om att ställa tydliga krav på alla oavsett bakgrund. De som flytt ska återigen stå på egna ben, prata svenska, försörja sin familj och alla barn ska nå skolans kunskapsmål. Ett passivt bidragsberoende får aldrig vara ett alternativ. Språk och jobb måste stå i fokus.

Regeringen måste omgående genomföra åtgärder som utgår ifrån kommunernas förmåga att ta emot.

Jag önskar en god och avkopplande jul med dina nära.

Torkild

Anmäl dig till att bli min rådgivare

Fler ska vara med och förändra Landskrona. Idéer och förslag vinner på att alla och inte bara några, får ett ord med i laget. Det handlar om allt från skolan och tryggheten till bidragsberoendet, jobb och företagsklimatet. Anmäl dig här så får du med jämna mellanrum ett rådgivarbrev med e-post.

Alla fält markerade med * är obligatoriska

Personuppgiftsansvarig
Liberalerna Landskrona, Storgatan 29, 261 31 Landskrona

Information om behandling av personuppgifter
Eventuella personuppgifter som lämnas till Liberalerna Landskrona behandlas i enlighet med PuL